Beste vrienden,

 

Ik heb zo nu en dan wat info verzameld betreffende de waterwegen, meestal de Belgische, maar dat kunnen ook Buitenlandse waterwegen zijn. Ik deel deze info graag met alle schippers onder jullie omdat deze nuttig kan zijn bij een eventuele volgende trip met jullie boot. Ik weet het wel ’t is vrij vroeg want het seizoen moet nog beginnen. Het is mijn bedoeling ALLE info naar jullie door te sturen en deze info dan ook nog op te nemen in het volgende K.T.W.V. Nieuws. Ben je niet geïnteresseerd ? Geen probleem. Kan het jullie later van dienst zijn, ook geen probleem, je kunt het altijd terugvinden op de website van onze club (ktwv-be) indien je de info terug wilt opvissen.

Beste groeten,

 

Gaston

 

****************************************

 

Ara%20ZingendOOK AL VAN GEHOORD.. OF ERGENS GELEZEN ?

 

Denderleeuw

De vernieuwing van de stuw en de sluis in Denderleeuw bevat de vernieuwing van de stuw, het dienstgebouw en de omgevingsaanleg, alsook de aanleg van een vispassage en de aanpassing van de sluis. Dit laatste is noodzakelijk om het versassen van schepen toe te laten bij het verlaagde waterpeil na het afschaffen van de stuw in Teralfene.

 

De vernieuwing van de stuw en sluis in Denderleeuw zit momenteel in studiefase, gezamenlijk met de studie van de afschaffing van de stuw en sluis in Teralfene en de aanpassingswerken aan het pand Denderleeuw-Teralfene. Het voorontwerp voor de nieuwe stuw en sluis in Denderleeuw werd in de loop van 2014 afgewerkt. Het studiebureau evalueert momenteel wat de beste optie is: renovatie van het bestaande complex of het bouwen van een volledig nieuw complex.