Beste vrienden,

 

Ik kreeg een mailtje van vriend Rudy De Bondt en ik stuur deze aan jullie door ter kennisneming. Ikzelf vind de Vaargids ook interessant en misschien zijn Rudy en ik niet alleen met deze mening. Ik hoop dat ik jullie hiermee van dienst ben geweest. Ook interesse ? Geef dan een seintje a.u.b.

 

Gaston

 

 

 

Ara%20ZingendOOK AL VAN GEHOORD.. OF ERGENS GELEZEN ?

 

 

 

 

Beste Leden,

 

Lees onderstaande informatie aangaande de vaargids  'Varen en fietsen langs de Frontlijnroute'

Ik ga me dit boek zelf zeker aanschaffen maar indien nog leden interesse mochten hebben kunnen we een extra korting bekomen.

De verkoopprijs is 22 €, maar voor jachtclubs gelden speciale voorwaarden !

Bij afname van 5 stuks krijg je 10% korting, bij afname van minimum 10 stuks wordt dat 20%. 

 

 Met vriendelijke groeten,
 
 
                                                                              Rudy

*************************************************************************************************************

 

Van: EricDewilde [Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.';document.getElementById('cloakc0d130662e6a2e5b8750659b51cd6388').innerHTML += ''+addy_textc0d130662e6a2e5b8750659b51cd6388+'<\/a>'; ]
Verzonden: woensdag 28 januari 2015 16:38
Aan: EricDewilde
Onderwerp: VAARGIDS "VAREN en fietsen langs de Frontlijnroute"

 

Beste vrienden Toervaarders,

Mijn naam zal jullie wellicht nog iets zeggen, de man achter Kanaal 77.

De laatste jaren ben ik niet langer actief in de VPF, maar ben terug intensief gaan varen. Bij het voorbereiden van onze vaarroutes viel het me op dat er veel vaarkaarten en vaarboeken te vinden zijn, maar zelden met goede toeristische info over hetgeen langs de kanalen te zien is.

Daarom besloot ik die maar zelf te schrijven: Vaargidsen gekoppeld aan een toeristisch thema.

 

Frankrijk is het eerste land waar toervaarders die op België uitgekeken zijn naartoe varen.

De Belgische Westhoek en de kanalen van Noord-Frankrijk vormen immers een prachtig vaargebied. De meeste kanalen zijn nog op spitsenmaat, wat betekent dat je er weinig beroepsvaart zult ontmoeten. Waar je wel mee geconfronteerd wordt zijn de talloze relicten van de ‘Groote Oorlog’, die hier 100 jaar geleden heeft gewoed. En daarover gaat deze vaargids !

In 1914 trokken Duitse troepen door België en Noord-Frankrijk richting Parijs. De weerstand was groter dan verwacht en de opmars viel stil nog voor Parijs bereikt werd. Er vormde zich een breed front langs natuurlijke barrières: de rivieren en kanalen.

 

De vaargids bespreekt in verschillende lussen het gebied van de Westhoek tot de oorlogssites langs de Maas, Lotharingen, de Vogezen en de Zwitserse grens. De verste locatie is zo’n 600 km verwijderd van Brussel. Het boek geeft je alle nautische informatie om te varen van Nieuwpoort tot Belfort. Het is rijkelijk geïllustreerd met kaarten, zowel vaarkaarten als detailkaarten van slagvelden en forten.

Uiteraard worden de “klassieke oorlogsmonumenten” zoals de IJzertoren of het slagveld van Verdun uitvoerig beschreven, maar ook een hele reeks minder bekende plaatsen langs het water. Wist je bvb dat de scheepstunnel van Riqueval een belangrijke rol heeft gespeeld in de slag om Cambai, dat Dunkerque heel wat verlaten forten herbergt, dat aan het kanaal Oise-Aisne de resten staan van de kanonnen waarmee Parijs werd beschoten, of dat het laatst gebouwde fort van Verdun nog niet droog was toen de oorlog uitbrak, en dat het nu totaal verlaten en vergeten langs de oevers van de Maas ligt…

Met dit boek beland je midden in de natuur, in het centrum van een grote stad of in een onooglijk authentiek dorpje, en steeds lees je net die informatie die je in een klassieke vaargids niet terugvindt.

 

Vier vaarroutes zijn volledig uitgewerkt. Met prachtige foto’s, kaarten en verhelderende teksten herbeleef je hoe de grote oorlog indertijd woedde, met cruciale veldslagen, aan de oevers van rivieren en kanalen.

Met een schat aan informatie en prachtige foto’s is dit een onmisbare gids voor wie te water, per fiets of te voet de geschiedenis van de ‘Groote Oorlog’ wil herbeleven, en dit wil koppelen aan een vaartocht tussen prachtige landschappen.

 

Het boek is een vierkleurendruk van 128 blz op A4 formaat.

Het wordt uitgegeven door:

Mens & Cultuur Uitgevers nv, Maaltebruggestraat 288, B9000 GENT

www.mens-en-cultuur-uitgevers.be

 

Het wordt voorgesteld op de Belgian Boat Show: zaterdag 21 febr. om 16u.

 

De verkoopprijs is 22 €, maar voor jachtclubs gelden speciale voorwaarden !

Bij afname van 5 stuks krijg je 10% korting, bij afname van minimum 10 stuks wordt dat 20%. Het staat je uiteraard vrij deze korting al dan niet door te spelen als LEDENVOORDEEL naar de leden van je club, of te koop aan te bieden in de haven.

Bestellen kan rechtstreeks bij mij, of via de uitgever (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

In bijlage vind je een folder over de Vaargids, en een uittreksel van een tiental bladzijden zodat je een idee krijgt over de inhoud. Wil je het aankondigen op jullie website, of in het clubblad, dan kan je altijd foto’s of fragmenten van het boek krijgen. Geef maar een seintje.