Beste vrienden,

 

Sorry, ik was de bijlage vergeten !

 

Hierbij nog wat nuttige info over de “GEBRUIKTE MELDPUNTEN OP DE BOVEN ZEESCHELDE”! Deze info is zeer nuttig je kunt hem later nog herlezen in het KTWV Nieuws mei 2015 of op onze website !

 

À propos, ik heb nog maar twee vragen aan de Zeevaartpolitie binnengekregen (zie vergadering 3 april 2015) !!!!!!!!!!!! Dat kan toch niet dat jullie met geen vragen zitten ????????????????????????

 

Groetjes,

 

 

Gaston

 Ara%20ZingendOOK AL VAN GEHOORD.. OF ERGENS GELEZEN ?

 

Boven - Zeeschelde: gebruikte meldpunten

Met deze publicatie wilt Promotie Binnenvaart Vlaanderen vzw de veiligheid van de toervaarder op de Boven - Zeeschelde bevorderen door toelichting van de aldaar gebruikte marifooncommunicatie. Onderstaande meldpunten en hun referenties of namen worden gebruikt door de scheepvaart tijdens de voor de veiligheid noodzakelijke schip-schip communicatie op de Boven - Zeeschelde. Voor uw veiligheid is het aan te raden dat u zich eveneens meldt aan het tegemoetkomend verkeer op deze plaatsen.

VHF kanaal 10 = schip-schip kanaal tussen Antwerpen en de Ringvaart in Melle

Onderstaande nummers verwijzen naar de nummers aangeduid op de drie uittreksels van de folder “Zeeschelde en Rupel”, uitgegeven door Toerisme Oost-Vlaanderen in samenwerking met o.a. Promotie Binnenvaart Vlaanderen vzw:

De vermelde kilometerpunten zijn slechts informatief; zij zijn niet weergegeven op het terrein; enkel ter hoogte van de bruggen zijn kmp aangebracht.

Vaarrichting van Antwerpen naar de Ringvaart in Melle:

1. Groenen Dijk = Kmp. 45 = ongeveer 1 km stroomopwaarts het veer te Baasrode

2. Waterleiding = Kmp.42.2 = ongeveer 1 km stroomopwaarts het haventje van Moerzeke

3. Nieuwe Dendersluis = Kmp.36.5

4. Bochten van het Kasteeltje = Kmp. 34.5

5. Bocht van Uitbergen = Kmp. 24

6. Brug te Uitbergen = Kmp. 22

7. Bochten van het Hoogland = Kmp. 21 = 1 km stroomopwaarts de brug te Uitbergen

8. Kaai van Wetteren = Kmp.15

9. Melle = Kmp. 9

Vaarrichting van de Ringvaart in Melle naar Antwerpen:

 

De knelpunten blijven dezelfde, alleen dient u uw komst aan te geven in tegenovergestelde richting, en dit een 500 meter alvorens u de zone binnenvaart. Indien u steeds uitluistert tijdens uw vaart op het hier aangegeven traject tussen Baasrode en Melle en vice versa, zal u voor het grootste percentage de trafiek van de beroepsvaart kunnen mee opvolgen, zodat u hier kan op inspelen. Het maakt uw reis interessant en het zorgt tegelijkertijd voor uw veiligheid.