Beste yachtingvrienden,

 

                  Het hieronder vermelde bericht werd mij toegezonden  door André De Mesel (waarvoor dank André). Graag ter kennisneming AUB.
                  Beste groeten,

 

                 Gaston    

 

 

 


OOK AL VAN GEHOORD OF ERGENS GELEZEN ?

 

 

Beste,

 

Bij deze willen we je graag herinneren aan de stremming op de Leie en het kanaal Roeselare-Leie die op vrijdagavond 8 juni 2018 om 22.00 uur van start gaat. Hieronder een overzicht van de mogelijke hinder.

 

Waar en wanneer?

 

Kanaal Roeselare-Leie à Vanaf vrijdagavond 8 juni (22.00 uur) tot en met donderdagochtend 14 juni (6.00 uur) 2018 werken we aan de sluis in Ooigem. Ter hoogte van de sluis is de vaarweg volledig onderbroken voor al het waterwegverkeer.

 

Leie à We werken tegelijkertijd aan de sluizen in Menen en Harelbekevanaf vrijdagavond 8 juni (22.00 uur) tot en met zondagavond 17 juni (18.00 uur) 2018. Ook op deze plaatsen is de vaarweg volledig onderbroken voor het scheepvaart- en pleziervaartverkeer.

 

Waarom zijn deze werken noodzakelijk?

 

In Ooigem en Menen zijn de structurele onderhoudswerken noodzakelijk om onverwachte en langdurige stremmingen te kunnen vermijden. In Harelbeke is een stremming dan weer noodzakelijk om de middendeuren in de nieuwe sluis te kunnen installeren. Dit kon niet eerder omdat deze deuren tot voor kort in de tijdelijke sluis gebruikt werden.

 

Minder hinder: hoe proberen we de hinder zoveel mogelijk te beperken?

 

·        Alle werken worden tegelijkertijd uitgevoerd om de hinder voor het waterwegverkeer zo veel mogelijk te beperken. Momenteel wordt er in de sluis van Ooigem vertraagd geschut omwille van een probleem met een van de schuiven in de sluisdeuren. Deze herstellingswerken worden bewust uitgesteld tot de structurele onderhoudswerken worden uitgevoerd om zo bijkomende stremming te vermijden.

·        Er wordt ‘s avonds, ’s nachts en tijdens het weekend doorgewerkt om de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden.

·        Onze binnenvaartbegeleiders blijven stand-by. Indien de werken vroegtijdig afgerond kunnen worden, is er dus steeds een vlotte heropstart mogelijk.

·        Wij houden je tijdens de werken regelmatig op de hoogte over de laatste stand van zaken.

 

Meer informatie?

 

Indien je nog algemene vragen hebt over de stremming of over jouw concessie, kan je contact opnemen met de afdeling Bovenschelde: 09 292 12 11 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 


Véronique Sterkens

 
Planning & Sturing Exploitatie
 
De Vlaamse Waterweg nv
Afdeling Planning & Sturing
03 224 67 30 0473 93 17 33
Lange Kievitstraat 111-113, bus 44, 2018 Antwerpen
www.vlaamsewaterweg.be